Welkom bij "I believe"

Het is alweer enige tijd geleden dat U iets van ons hebt gehoord, dus nu weer een berichtje.

Wij hebben op 15 oktober mogen meewerken aan een dienst in het LUMC. Altijd weer een dankbaar werk omdat je weet dat behalve het handvol luisteraars in de dienst (zichtbaar) er zo’n 300 tot 400 mensen meeluisteren en kijken op de zalen verspreid door het hele LUMC. ’s Avonds een zangdienst in de Zijdekerk met Sytse de Vries, dus dat was een goedgevulde zondag.

En nu aan de slag voor Kerst. Op 21 dec zingen we een kerstconcert samen met het Christelijk Mannen koor ”Onderling genoegen” uit Nieuwendijk.

Medewerkenden:
Henk Teuling, piano, Ben Kramer orgel; Ruben Drent, trompet, Jeanette Jelier fluit en het geheel natuurlijk onder de leiding van Johan den Hoedt.

Ook is er plaats voor samenzang. De toegang is gratis MAAR ook hieraan zijn kosten verbonden dus houden wij U bij de uitgang een collecteschaal voor die we van harte aanbevelen.

Graag tot ziens op 21 december om 20.00 uur in de Zijdekerk.

Een vriendelijke groet van Aat Pos.


I Believe  zingt de Passie-cantate LAM GODS
We zitten midden in de veertigdagen tijd en zijn dus als koor I believe volop aan het repeteren voor Palmpasen en Pasen. Op  Palmpasen 9 april om 18.30 uur in de Zijdekerk  zingt het koor I Believe  de Passie-cantate LAM GODS. De muziek is van Johan Bredewout en de Tekst is van Hans de Ruiter. Er werken sollisten aan deze dienst mee o.a. Orgel Ben Kramer, piano Pieter Dijksman, hobo Jolanda den Houter, dwarsfluit Jeanette Jelier, de liturg is ds. E Westrik. Het geheel staat onder leiding van dirigent Johan den Hoedt. Wij hebben er zin in om dit mooie stuk u te laten horen. U komt toch  luisteren!?
De week hierop, Paas ochtend, zingen we uit de Paas-cantate ook van Johan Bredewout: Christus is waarlijk opgestaan. Iedereen telt mee op de weg naar Pasen, veertig dagen om je te verbazen, wij vertellen over pijn, verdriet en hoop over leven sterker dan de dood.
Een hartelijke groet aan de zieken Atty, Riet, Gerda, Diny en een speciale groet aan Dora en Ina.
Allen Gezegende paasdagen.

Henny Hamming           


 Weer een nieuw jaar, 11 januari ’17 was de eerste repetitie, met natuurlijk onze nieuwjaarsborrel. Maar er moet ook volop gestudeerd worden want er staat weer genoeg op het programma. Allereerst een medewerking in Hoogmade, in een aller schattigste kerkje waar ds. Westrik voorgaat. Wij willen dit graag doen, waarschijnlijk is ons koor met meer mensen dan dat er mensen in de kerk zitten. En natuurlijk zijn we al bezig voor de palmzondag, waarin wij traditie getrouw de Passie vertolken dit keer weer de Passie-Cantate van Johan Bredewoud in de zijde kerk. Zou U het leuk vinden om een keer mee te doen dan bent u welkom ook om ons te ondersteunen op 9 april, wij repeteren op de woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur. Wij zouden het leuk vinden. Rest mij nog te melden dat onze jaar vergadering 8 februari is met een feestelijk tintje, een borreltje dus. Maar helaas gaan er twee fijne mensen ons bestuur verlaten, namelijk Hennie en Riet van hieruit heel veel dank voor al het werk dat jullie verricht hebben. Gelukkig zijn er ook weer twee mensen bereid gevonden die hun taken gaan overnemen Atty en Grieta, hartelijk welkom in het bestuur, en het is ook best wel gezellig onderling. Onze zieken sterkte en beterschap in het bijzonder Gerda. Een vriendelijke groet,

Jeanne Hunink        


 

Op 15 december 2016 hebben we weer meegewerkt in het Kerstconcert voor ouderen in de Grote- of Sint Laurenskerk in Rotterdam. Hierover heeft Adrie in de vorige BijEen ook al verteld.

Ik wil hier nog even iets over vertellen. Dit inmiddels traditionele concert, wordt elke 2 jaar georganiseerd (dit jaar al weer voor de 11e keer) voor de ouderen in en rond Rotterdam. 1350 kaarten zijn er uitgegeven, grotendeels aan de bewoners van verzorgingshuizen en woongebouwen voor ouderen, die allemaal met bussen afgehaald en na afloop ook weer terug gebracht zijn.

Een bomvolle Laurenskerk dus, die voor de gelegenheid prachtig was versierd.

Aan dit concert werkten mee het grootkoor, bestaande uit 3 gemengde koren, waar ‘I believe’ onderdeel van uitmaakte en vele solisten, zoals onder meer de sopraan Annelies Schep en bariton Ernst Daniël Smid, het Orchestra Particolare en nog veel meer. Te veel om hier allemaal op te noemen.

Heel veel prachtige muziek is hier ten gehore gebracht. Dit alles stond onder de bezielende leiding van onze dirigent Johan den Hoedt. Het was een groot feest om hieraan mee te mogen werken.Op zondag 25 december mochten wij weer meewerken in de Kerstmorgendienst in de Zijdekerk. Voorganger was ds. Anne-Marie van Briemen. Ben Kramer begeleidde ons op het orgel en Ruben Drenth bespeelde zijn trompet.

Het was een ouderwets volgepakte kerk met prachtige versieringen en natuurlijk met de traditionele enorme kerstboom. Het was een feestelijke dienst  met veel samenzang en vele andere mooie liederen.

Mocht u geïnspireerd worden door deze mooie berichten, kom geheel vrijblijvend eens kijken bij onze repetities. Wij zingen op de woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur in ‘de Loods’.

Wij begroeten onze zieken en wensen hen beterschap toe.

 Namens ‘I believe’ wens ik u een gezond en gelukkig nieuw jaar.

 Met vriendelijke groet,

Riet van Asperen            

 


Wat gaat de tijd ontzettend snel! De laatste weken van het jaar zijn al weer aangebroken. Het koor heeft aan heel wat concerten en andere activiteiten meegewerkt dit jaar. Ons laatste optreden was op 15 december jl. in de Laurenskerk in Rotterdam bij het kerstconcert voor ouderen dat elke 2 jaar wordt gehouden. Het was weer een geweldige beleving met alle koren, solisten en musici te zingen van de geboorte van onze Heer. Nog een optreden rest ons. Medewerking aan de kerstmorgendienst in onze eigen Zijdekerk. Wij hopen dat het een geweldige dienst mag worden tot eer van God.

Wij groeten de zieken in ons koor en wij hopen dat zij het komende jaar weer met ons mee gaan zingen en als dat niet kan heel veel sterkte toegewenst.

Rest ons u nog een gelukkig en voorspoedig 2017 toe te wensen.

Adrie Benschop

 

Laatste nieuws:

Het fijne zomerweer is vertrokken, maar wat een mooie herfstkleuren hebben we mogen bewonderen. Als je reed over de Zijde, de Boezemlaan, ach waar eigenlijk niet. Overal was het schitterend. Nu op dit moment is het grijs met buien.
Het concert in Rotterdam was mooi. Geweldig om met zo’n 150 zangers gezamenlijk te mogen zingen. Het was een goed gevulde kerk (ook vanuit Boskoop waren er zo’n 20 tal mensen meegegaan, onze trouwe supporters.
De kooravonden zijn druk. Wat het programma aan gaat repeteren we volop voor de komende Kerst. Zingen in de Laurenskerk (Rotterdam), maar ook voor de kerstdienst in de Zijdekerk. We hopen daar samen met elkaar een dienst van te maken tot eer van God, die Zijn Zoon naar de aarde stuurde om onze schuld op zich te nemen zodat wij in Zijn genade verder mogen leven.
Zo ziet u, er is genoeg te zingen. En dat doen we in volle overgave en met veel plezier.
Allen een hartelijke groet namens het koor I believe.

Hennie Hamming


Fijn dat de zieken van het LUMC genoten hebben van ons optreden daar op zondagochtend 2 okt. Altijd weer bijzonder dat de mensen dat zeer waarderen; daar word je zelf ook blij van!

Spannend hoor ik schrijf dit stukje vóór 15 okt. want a.s. zaterdag mogen we optreden in Rotterdam en zingen met onze dirigent die dan 25 jaar dirigeert!

We hebben flink geoefend dus…laat Rotterdam maar komen!

En de woensdag daarop is er weer een “gewone” kooravond waar we verder gaan met het Kerstrepertoir voor in de Zijdekerk en ook voor de Laurenskerk te Rotterdam, waar voor de ouderen een Kerstdienst wordt georganiseerd.

Er is dus nog veel te doen.Wilt u meedoen met ons koor, graag….welkom op woensdagavond 20.00 uur in de Loods.

Gerda Schuyt   


Dirigent Johan den Hoedt jubileert.

Op zaterdag 15 oktober 2016 organiseren de gezamenlijke koren waaraan Johan den Hoedt als dirigent is verbonden een groots jubileumconcert in de Breepleinkerk in Rotterdam. Met dit concert wordt gevierd dat Johan 25 jaar dirigent is. Chr. Mannenkoor ”Rotterdam-Zuid”, Mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk, Chr. Gemengd Koor ”De Slagsingers” uit Barendrecht, Protestants Kerkkoor “I Believe” uit Boskoop en BrandweerMannenkoor ZHZ uit Dordrecht zullen te zien en te horen zijn.

Alle koren worden gedirigeerd door Johan den Hoedt.

Hoewel de koren hun eigen kenmerkende repertoire hebben is een gezamenlijk optreden geen uitzondering. Dat zal ook in dit concert weer bevestigd worden.

Tevens werkt er een keur van regionaal en landelijk bekende musici mee aan het concert: Annelies Schep, sopraan; André de Jager, vleugel; Bert Kruis, orgel; Jeanette Jelier, fluit; Jolanda den Houter, hobo en Ruben Drenth, trompet.

Zij zullen hun instrumenten in bewerkingen door Johan den Hoedt laten klinken en de koren begeleiden.

Samen met deze musici en de koren wordt in dit jubileumconcert een zeer afwisselend programma geboden, dat de toegangsprijs van slechts € 10,- p.p. zeker waard is.

Kaartverkoop aan de kerk en via de leden van de koren.

Het concert begint om 20.00 uur.

De kerk gaat open om 19.30 uur.

De organisatie heet u en jullie allen hartelijk welkom in de Breepleinkerk (ingang Randweg).

 


Het is al weer een tijdje geleden dat wij iets van ons hebben laten horen.

De diensten van Palmpasen en Pasen liggen alweer een tijdje achter ons.
Het waren fijne diensten waarin we heerlijk hebben gezongen.

Na de Pasen hebben we nieuwe muziek uitgedeeld gekregen voor het jubileumconcert van onze dirigent Johan den Hoedt. 

Hij viert dit jubileum omdat hij 25 jaar dirigent is. Het concert, waaraan de koren van hem medewerking verlenen,
zal op 15 oktober worden gehouden in Rotterdam. Nog wel ver weg zult u denken.
Toch zijn we al begonnen met het oefenen van
deze nummers.

De vakantie komt er aan en dan kunnen we twee maanden niet zingen. Het zijn best veel nummers dus er moet goed
geoefend worden.

Over de opkomst kan ik niets zeggen want die is altijd heel goed. 

Op 4 juni gaan we nog een keer zingen in Zorgcentrum Souburgh in Waddinxveen.
Altijd fijn om met deze mensen samen te zingen. Het wordt door de bewoners ook erg op prijs gesteld. 

Eind juni begint de vakantie.

Er zijn ook een aantal leden die al een heel tijdje ziek zijn. We wensen Coby Dullaart, Hannie Fruithof en Bep Kolster veel
geduld toe en we hopen dat ze t.z.t. weer op het koor kunnen komen om met ons te zingen.

Nieuwe leden kunnen we altijd gebruiken, vooral bassen. Als u van zingen houdt komt U

dan een keertje kijken op onze repetitieavond. Het is altijd heel gezellig.

Hartelijke groeten van het koor I believe.


Adrie Benschop.


Een vroege Pasen dit jaar. Dat betekent voor ons weinig repetitieruimte voor Palmpasen en 1e Paasdag. Maar ja dan moeten we maar een beetje harder werken. De laatste woensdag ging er nog een halve avond af voor de jaarvergadering. Dat moet tenslotte ook gebeuren. Na de gebruikelijke jaarverslagen volgt de huldiging van de jubilarissen. De leeftijd van het koor is een beetje af te leiden uit de jubilea. Twee 40 en twee 50 jarige jubilea. Maar we gaan met goede moed verder, hoewel de mannen bezetting nu toch wel enige zorg gaat baren. Vier bassen is toch wel de absolute ondergrens. Kom op Boskoopse zangers, er is plaats genoeg. Hierna namen we afscheid van Ad Hazenberg, die na 8 jaar zijn muzicariaat wil beëindigen. Hij blijft gelukkig wel zingen. Hij wordt opgevolgd door Adrie Benschop, zodat het bestuur gelukkig weer compleet is. De zieken wensen we veel sterkte en zo mogelijk beterschap, en de gemeente…..tot Palmpasen.

 

Een hartelijke groet van,

Aat Pos    

vervolg (verder terug)  

1 item(s)
2012-12-19  December 2013 activiteiten.
December 2012 activiteiten. 8 december: generale repetitie in Barendrecht. Voor het Laurensconcert in Rotterdam dat voor 13 december op het programma staat hebben we eerst nog generale repetitie in de Triomfatorkerk in Barendrecht. Om 9:45 uur werden we eerst ontvangen met koffie waarna we om 10:00 uur begonnen met de repetitie. Aanwezig waren d ....lees_verder